Az "Égi  Hegedűkészítő Műhely" mester részlege jelentős személyiséggel bővült. Guminár Ernő kollegánk felvételi vizsga és papírok nélkül, egy hangszere bemutatása után nyert egyhangú felvételt a legjelentősebb mesterek részlegébe.

Felnőtt korában lett a hegedűkészítés alázatos szerelmese! Szabad idejében - kenyérkereső fő foglalkozása mellett - áldozott sok száz órát, szabad idejének minden percét, a  nagy titok megismerésére, saját kezűleg készítette el precíziós szerszámait, amik külön is jellemzőek a kreatív alkotó egyéniségére. Szerető felesége az évtizedek során minden törekvésében szorosan mellette állt, biztosította a parányi műhely különleges atmoszféráját, házasságuk igazi alkotó közösségé nemesült.

Az alapokat a Kónya család műhelyében ismerhette meg ,és ezt akkor sem felejtette el amikor a hangszerei iránt jelentős érdeklődés és egyhangú elismerés jelentkezett a világ minden részéről. Kiállításokon, versenyeken elismert, köztiszteletben álló mesterként is tudott a "háttérbe" húzódni, mindig a jövő feladatokra a  szakmai kihívásokra koncentrálni.

Áldozatkész munkája mellett maradt energiája, hogy unokaöccsét személyes példájával sikerrel a szakmába navigálja.

Példamutató szerénységével, a kollégákkal kialakított kapcsolatával, privát és szakmai életével kapcsolatban lenne mit tanulnunk, de nem tehetünk mást mint tisztelettel megköszönjük, amit kaptunk, és követni próbáljuk.

 

Semmelweis Tibor