Tisztelt Címzettek!

Önök a Hangszerésziskola körlevelét olvassák, amelyben a hozzánk érkező felhívást továbbítjuk Önöknek.

Adatbázisunk közel száz címet tartalmaz.

Ezt a levelet titkos másolatban kapják.

E mostani  felháborító eset miatt, ismét kérjük a kollégák segítségét, fokozott éberségét!

Köszönettel: Hangszerésziskola

___________________________________________________________________

"Az XI. kerületben az Infopark B épülete előtt parkoló autómból lopták el a hangszereket.

Ezen a fenti linken találnak képeket a két hangszerről. Sajnos az a baj, hogy csak ilyen képeim vannak, mert nem voltak a hangszerek körbe fotózva.

Az egyik hangszer címkéjére Ladislav Prokop 1926 van írva. Ez egy (ha jól tudom, hogy így hívják) egy Stainer típusú magasabb homlokú hangszer. Ez a képeken is látszik talán. A lakkja, ahogy a képen is látszik nagyon fényes, csillogós. Egybehátú és a hátának az allján karcolásnyomok találhatók. Peter Infeld G-D, Pirastro Chromcor A és Pirastro Gold E húrok voltak rajta.

A másik hangszer színvilágában egészen hasonlít a Prokopra. Ez is egy egybehátú hangszer, ahol a nyak csatlakozik, látszik egy szeg. A hangszer elejének jobb felső részén a fa kissé hullámos, az oka számomra ismeretlen (talán víz). Superflex G-D-A és Pirastro Gold E volt rajta. A címkéjére Kudlik István nagykanizsai hangszerkészítő neve van írva egy 195x-es dátummal, mint felujító.

A két hangszer egy kínai duplatokban volt benne, melynek mérete kb. mint egy téglalap alakú szimplatoké. Könnyen felismerhető, mert a tetején található fogantyú le volt szakadva és a kottatartó részbe vissza volt hajtva. Viszonylag megviselt állapotban volt a tok már, a lábacskák mind az éléről mind az aljáról letörtek már és a huzata is foltos volt. A két hangszer két ilyen vajszínű hangszertartó zsákban volt a tokban és egy kékszínű takaróval voltak lefedve. A tok belső borítása is ugyanilyen kék színű. Volt továbbá benne egy Gustave Bernardel gyanta több póthúr(Gold E-k, Chromcor A-k, talán még Peter Infeld-ek is.). A tokban volt a számlatömböm, egy magyar kártya, egy DPA d-vote 4099-es hangszermikrofon és egy A4-es bugyiban rengeteg kotta, rajta különböző népzenei tájegység zenéjével.

Ezen kívül két fekete színű carbon vonó volt még a tokban, amiből az egyiknek ezüstözött csúcsdísze volt, a másiknak pedig kotyogott egy kicsit a kápája.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget."

Üdvözlettel:

Vizeli Bálint

2020/01/11, 23:09 írta hangszer
60 olvasták
ellopott-hangszerEllopták a Nemzeti Filharmonikusok egyik hegedűsétől értékes hegedűjét vonóval együtt. LSZO114 Jean Baptiste mesterhegedű és ERTL-SÁLI ezüstkápás hegedűvonóvonó. Kérjük a hangszerész kollégákat és a hangszerkereskedőket, jelezzék, ha rátalálnak az alábbi címre:    Aradi Gizellagazdasági igazgatóMNF...
2020/01/11, 23:00 írta hangszer
43 olvasták
a-szabad-foeld-legujabb-szamaban-egy-cikk-jelent-meg-peteri-karollyal-es-szinten-hegedukeszito-gyermekeivelPéteri Károly és hegedűkészítő gyermekeiA Szabad Föld legújabb számában egy cikk jelent meg Péteri Károllyal és szintén hegedűkészítő gyermekeivel. A riport aktualitását a hamarosan megnyíló Rottenbiller utcai üzlet adta.
2019/12/11, 19:18 írta hangszer
149 olvasták
megjelent-a-parlando-2019-6-szama Zenepedagógiai folyóirat — 61. évfolyam — 2019/6. szám   A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ)ingyenes internetes zenepedagógiai folyóirata (www.parlando.hu)Megjelenik egy évben hatszor(január, március, május, szeptember, október és november végén), de a jelen hírlevéltől...
2019/12/11, 18:47 írta hangszer
190 olvasták
saranszky-pal-es-konya-istvan-hegedukeszito-mesterek-centenariumaSáránszky Pál és Kónya István hegedűkészítő mesterek centenáriuma a Zenetörténeti Múzeumban. (1014.Budapest, Táncsics Mihály u.7.) Megnyitó 2019.december 13. péntek, 14 órakor.