Nyomtatás

Részletek

Fóris Gergely vagyok, vonós hangszerkészítő és - javító, 1984-ben születtem Székesfehérváron. A hangszerész szakma felé, általános iskolás éveim után, csellótanárom ajánlására fordultam. A tényleges szakmai életem érettségit követően kezdődött el. Addig is folytattam zenei tanulmányaimat, mint csellista, egyre jobban megismerve a hangszerek viselkedését különböző helyzetekben.
2003-ban iratkoztam be a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hangszerészképző Iskolájába, ahol 2006ban végeztem a szakma elméleti tanulmányaival. Gyakorlati ismereteket az iskolai évek alatt Kemény Zsombor és Székely Márton műhelyében sajátítottam el, akik segítségével a legfontosabb fogásokat ismerhettem meg. Az iskola befejeztével folytattam a munkát az ő műhelyükben Budapesten.
2008-ban, pár hónapos szünet után kerültem Győrbe, Benkő Szilárd mellé, aki rövid idő után rám bízta a műhely irányítását, mindennemű munka elvégzését. Ez idő alatt a Győri Filharmonikus Zenekar, illetve a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola hangszereit tartottam karban, a zenészek igényeit előtérbe helyezve, bármilyen problémájuk merült fel a hangszerrel kapcsolatban.
2011 nyarán a székesfehérvári Hermann László Zeneiskola és Szakközépiskola megbízásából javítottam az intézmény gordonkáit. Ettől kezdve Székesfehérváron kezdtem dolgozni, segítve a zenészek életét.

Nagyobb javításaim: - hegedű hát lélektörés javítása
- hegedű illetve gordonka nyakszár-csere
- gordonka tető lélektörés javítása
- nagybőgő tető süllyedés javítása, gerenda-csere
- nyaktörések javítása hegedűn, brácsán, gordonkán, nagybőgőn

Általános javításaim: - vonószőrözés
- hangláb vágás
- lélekcsere
- repedések, törések, felválások ragasztása, pótlása
- hangszerbeállítás a zenész igényei szerint


Fóris Gergely

Kapcsolat

Székesfehérvár, Pákozd
Magyarország
Telefon: 06202913576
Weboldal: NULL
Fóris Gergely