Nyomtatás

Részletek

1968-ban születtem Budapesten. 1986-ban érettségiztem a budapesti Szent István Gimnáziumban, majd tanulmányaimat vonós-pengetős hangszerkészítő tanulóként folytattam. A segédlevelet Blaszauer Róbert mester irányítása mellet és alatt szereztem meg és a felszabadulásom után még egy évet dolgoztam nála. 1991-től saját műhelyemben készítem és javítom a hangszereket.
A mestervizsgára Temesvári Péter mester szakmai irányításával készültem fel, a Mesterlevelet 1998-ban szereztem meg.
2004-ben elvégeztem a Magyar Nemzeti Múzeum Műtárgyvédelmi asszisztens képzését, ahol a restaurátor szakma alapjaival ismerkedtem meg.
Rendszeres résztvevője vagyok magyar és külföldi hangszerkiállításoknak és versenyeknek. 2005-ben hegedűmmel első helyet, 2007-ben brácsámmal pedig harmadik helyet értem el a Fonó zeneházban rendezett „Hang-verseny” elnevezésű kiállításon és versenyen.
Elsősorban klasszikus hangszerek - hegedű, cselló és brácsa - készítésével foglalkozom, az utóbbi években azonban érdeklődésemet a barokk hangszerek keltették fel, melyek készítése nagy kihívást jelent számomra.
Zenei tanulmányokat csellón és klasszikus gitáron folytattam. 1999 óta tagja vagyok a William Byrd énekegyüttesnek, ahol reneszánsz egyházi műveket adunk elő.

Kapcsolat

Magyarország
Korán Csaba