Nyomtatás

Részletek

Cseke Márton vagyok, 1993. szeptember 20-án születtem Budapesten.

Édesapám Cseke László, nagybátyám Cseke Gábor zongorakészítő mesterek, akik az Opera Zongoraterem alapító tulajdonosai.

Már kisgyerekként is nagyon szerettem, ha édesapám elvitt magával az akkori zongorajavító műhelybe, nagyon érdekesnek találtam a szakmát és az itteni légkört. Az óvodában a jelem természetesen zongora volt. Innen tulajdonképpen kérdés sem férhetett hozzá, mivel is szeretnék foglalkozni. Az évek múlásával egyre komolyabban beleláttam szakmám működésébe.

Gyerekkoromban több hangszert is kipróbáltam, furulyáztam, doboltam, gitároztam, és természetesen zongoráztam is, továbbá a sport is fontos része volt és a mai napig is fontos része életemnek, versenyszerűen kajakoztam, mely sportágban kimagasló eredményeket értem el.

2008-tól 2012-ig az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulója voltam, sikeres érettségi vizsgámat követően 2012-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hangszerészképző Szakközépiskola tanulója vagyok, jelenleg másodéves.

Szakmai gyakorlatom helyszíne az Opera Zongoraterem, mesterem Cseke Gábor, akitől, illetve az itt megforduló kollegáktól nagyon sokat tanultam és még fogok is. Célom más nem lehet, mint a szakma komoly szintű kitanulása, az értékek megőrzése. Remélem lehetőségem lesz Steinway & Sons hamburgi gyárában a Steinway Akadémia többlépcsős kurzusát elvégezni.

Kapcsolat

1065
Budapest
Hajós u. 25.
Magyarország
Weboldal: zongora.info
Cseke MártonCseke Márton