Oláh Vilmos a Koncz János Országos Hegedűverseny első helyezettje 1986-ban, 1989-ben és 1992-ben. 1988-ban meghívást kap Amerikába, ahol New Yorkban az ENSZ Palotában, a Julia Richman Hallban, Bostonban pedig a Harvard Egyetemen játszik. 1991-ben sikeres hangversenykörúton vesz részt Németország több nagyvárosában. Ebben az évben első díjat nyer a Bayreuthban megrendezett Pacem in Terris Nemzetközi Hegedűversenyen. Ösztöndíjasként részt vesz a salzburgi Mozarteum kurzusán, amelyen az intézmény vezetésének elismerését is kivívja. Ezután a Magyar Rádió és Televízió Ifjúsági Zenekarának koncertmestere és szakmai vezetője. Számos nagysikerű európai koncertet követően Finnországban elkészíti első szólólemezét, amely nagy sikert arat a Skandináv országokban. 1995-ben a Grand Luc Adolph Nemzetközi Hegedűverseny győztese.

Koncertmestere a Camerata Transsylvanica kamarazenekarnak, sikeres koncerteket ad Spanyolországban, Svájcban, Németországban, Olaszországban, Görögországban, Franciaországban és Hollandiában. 1998-ban a Santa Barbara Nemzetközi Zenei Verseny győztese. A Camerata Quartettel sikeres koncertkörúton vesz részt Franciaországban, ahol többek között Bartók 6 Vonósnégyesét játssza. 2000-ben a Weiner Leó Kamarazene Versenyen a szonáta, vonóstrió és a legjobb Weiner-mű előadásáért járó első díjakat nyeri el. 2001-től a Mahidol Egyetem tanára és a Pan Asian (Sony) Filharmonikus Zenekar koncertmestere és szólistája. 2003-ban megalapítja az első magyar zenei intézményt Dél-kelet Ázsiában.

Oláh Vilmos olyan híres művészek kurzusain vett részt, mint Isaac Stern, Ruggiero Ricci, Dénes László, Zsigmondy Dénes, Varga Tibor és Fenyves Loránd. Együtt játszott Yo-Yo Maval, Jurij Bashmettel, Gill Shahammal; a híres karmesterek közül Jeffrey Tattel, Ligeti Andrással, Hollerung Gáborral, Vásáry Tamással, Jurij Szimonovval, Yoshikazu Fukumuraval, Uri Mayerral és Adrien Shunshinenal.
Oláh Vilmos